Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

Sileny svet studene valky / M.A.D. World E01 - E08 (2016)(CZ)[WebRip][720p] = CSFD 70% | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    Sileny svet studene valky / M.A.D. World E01 - E08 (2016)(CZ)[WebRip][720p] = CSFD 70% Názov:Sileny svet studene valky / M.A.D. World E01 - E08 (2016)(CZ)[WebRip][720p] = CSFD 70% Hodnocení: Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:Dokument - Velikost:11.4 GB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2017-10-30 Peerov:1 (Seed: 0, Leech: 1)
    Zaner:Dokumentarny,Historicky Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo

    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky





    Šílený svět studené války



    Americký dokumentární cyklus.

    Jazyk: CZ
    Bonusy: Ne
    Titulky: CZ - skryté pro neslyšící
    Žánr: Dokumentární / Historický
    Originální název: M.A.D. World
    Rok výroby: 2016 ( dabing 2017 )
    Vysílání: září - říjen 2017
    Délka: 8 x 52 min. ( cca )
    https://www.csfd.cz/film/536974-sileny-svet-studene-valky/prehled/

    Popis:      

    Vzestup supervelmocí / Rise of the Superpowers - 9.9.2017 - 11:50 - 51 min.
    Sotva je jedna světová válka u konce, schyluje se k další. O nadvládu nad světem se mají utkat komunismus se západními demokraciemi, navzájem se budou držet v šachu třeba i jadernými zbraněmi.

    Nová éra teroru začíná prakticky hned po svržení atomových bomb na japonská města. S koncem druhé světové války přichází vzestup velmocí s úplně protilehlými ideologiemi, nepřátelství roste. Sovětský svaz pomalu ale jistě pohlcuje země východní Evropy, jejich obyvatelé trpí pod tíhou diktatury Stalinových nohsledů. Mnozí se pokusí o útěk. Dochází k prvním lokálním konfliktům v Řecku a Číně, napětí mezi komunismem a kapitalismem stoupá. Stalin na poslední chvíli ruší blokádu Západního Berlína a zdá se, že USA zatím nebudou muset použít další atomovou bombu.

    Paranoia / Paranoia - 16.9.2017 - 11:45 - 52 min.
    Američané čekali rudé špiony všude, a aby toho nebylo málo, Sověti vyrobili vlastní atomovou bombu. Teď se velmoci mohly navzájem zničit stiskem jediného tlačítka.

    V roce 1949 několik zemí západní Evropy společně se Spojenými státy tvoří NATO, alianci určenou pro společnou ochranu před rozpínavým Sovětským svazem. Sověti úspěšně otestovali svou první atomovou bombu, závody ve zbrojení vrcholí. Výsledná paranoia vede ke zkouškám demonstrace síly, honům na čarodějnice a atentáty. Špionáž a kontrašpionáž jede na plné obrátky, tajní agenti mohou být kdekoliv. Jižní Korea je napadena komunistickým severem, začíná korejská válka. A studená válka se začíná pomalu ale jistě oteplovat, právě v Koreji došlo k prvnímu přímému střetnutí velmocí.

    Revoluce / Revolution - 23.9.2017 - 11:35 - 50 min.
    Revoluci střídá kontrarevoluce, svět je rozdělen na komunistickou a kapitalistickou část. Velmoci si dokazují moc dobýváním vesmíru.

    V polovině padesátých let minulého století jsou budovány vojenské základny na obou stranách železné opony. Když v roce 1956 vypukne revoluce v Maďarsku, sovětské tanky jí nemilosrdně rozdrtí. O několik let později Fidel Castro a jeho povstání na Kubě nechá vzniknout komunistické diktatuře na prahu Spojených států amerických. Začínají kosmické závody, Sověti vypouštějí do kosmu Sputnik, první umělý objekt ve vesmíru. Téměř přes noc Sovětský svaz utěsňuje Západní Berlín stavbou Berlínské zdi.

    Jaderný poker / Nuclear poker - 30.9.2017 - 11:35 - 51 min.
    Je to hra o všechno, o budoucnost světa. Kdo začal hrát, nemůže jenom tak přestat.

    Studená válka začíná být v roce 1962 pořádně horká, když Sovětský svaz umístí jaderné hlavice na Kubě. Svět se blíží k jaderné válce. První američtí vojáci dorazí do Vietnamu, kde se odehrává souboj mezi politickými systémy, ovšem daleko od Moskvy a Washingtonu. Američané zůstanou ve Vietmanu více než deset let, mnoho z nich je pohřbeno navždy. V období československého Pražského jara v roce 1968 se objevuje myšlenka „komunismu s lidskou tváří“, je však odsouzena k zániku pod pásy sovětských tanků. Američané jásají, kapitalistický člověk chodí v roce 1969 po Měsíci.

    Mír a válka / Peace and War - 7.10.2017 - 11:50 - 52 min.
    Nebyl to začátek konce, ale konec začátku. Naštěstí pro lidstvo …

    Studená válka a mezinárodní napětí pokračovalo i v sedmdesátých letech minulého století. Americká armáda stáhne své vojáky z Vietnamu, v Chile se k vládě dostává diktátor Pinochet. Mezitím se v jaderném zbrojení dějí zásadní věci, obě strany mají tisíce hlavic a probíhá testování neutronové bomby. V Angole vypukne občanská válka a do země proudí sovětské a americké zbraně a peníze. Žoldáci vraždí na potkání. Ve Vídni, v roce 1979, podepisují Jimmy Carter a Leonid Brežněv smlouvu omezující jaderné zbraňové systémy.

    Další fáze zbrojení / Cold War 2 - 14.10.2017 - 11:45 - 52 min.
    Globální konflikt se opět podařilo rozmělnit v zástupných válkách, ta poslední vypuká v Afghánistánu.

    Západ se rozčílil, když se sovětská armáda přesunula do Afghánistánu, ovšem vlastní vojáky na místo neposílá. Američané okamžitě poskytují zbraně a podporu protivládním rebelům - mudžahedínům. Boxer Muhammad Ali vede bojkot moskevské olympiády v roce 1980. Západ se her neúčastní, proto jsou sportovní klání jenom poloviční. Sovětští vojáci zůstanou v Afghánistánu po několik dalších let. Strach z globálního zničení způsobuje masové protesty proti atomovým zbraním.

    Váleční štváči / Warmonger - 21.10.2017 - 11:35 - 53 min.
    Kdo je skutečný válečný štváč? Záleží, na čí straně jste. Jsou tu první náznaky míru, jen to nezakřiknout.

    V 80. letech minulého století USA i nadále musejí používat sílu k zastavení šíření komunismu. Když dochází na karibském ostrově Grenada v roce 1983 k převratu, Ronald Reagan posílá okamžitě jednotku mariňáků. V Nikaragui se bojuje proti partyzánům. V roce 1987 prezident Reagan vyhlašuje program nového zbrojení, který dostane brzy přízvisko „hvězdné války“. Boj o nadvládu nad světem se má brzy přesunout na oběžnou dráhu Země. Michail Gorbačov se stane novým vládcem Sovětského svazu a naštěstí chce konec studené války.

    Dominový efekt / Falling Dominoes - 28.10.2017 - 11:35 - 55 min.
    Přišel konec světa, jak jsme ho znali. Nástup nových pořádků přinesl chaos.

    V osmdesátých letech minulého století se ve východním bloku stalo majákem odporu a naděje polské disidentské hnutí Solidarita. Klíčový rok 1989 přinesl kromě pádu železné opony i zboření Berlínské zdi, symbolu rozděleného světa. V Rumunsku si prezident Ceauşescu a jeho žena žili jako imperiální vládci po celá desetiletí. Jejich pád, stejně jako konec komunistických režimů v ostatních zemích východní Evropy, znamenal definitivní konec sovětského bloku. Z područí Sovětského svazu se vymanilo mnoho staronových států. Sovětský svaz už neexistuje, studená válka je u konce.

     

       
       

                                             








    scottik1,

    + Pridaj vlastnu verziu tohto torrentu +


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!


    No comments...


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.151 sec. ] - [ GZIP: disabled ]
    Je zhruba 01:20
    sql

    TOPlist